Tafeltennisbatje

pingpongbatje

Het startpunt voor een tafeltennisbatje

Een tafeltennisbatje kopen begint hier! Wij informeren je over de verschillen bij een tafeltennisbatje en waar je op moet letten bij een tafeltennisbatje kopen.

Wat is een goed tafeltennisbatje? Waar koop ik een tafeltennisbatje? Zelf een tafeltennisbatje samenstellen? Dit zijn slechts enkele vragen die wij veelal krijgen bij de aanschaf van een batje. Samengevat: kies een tafeltennisbatje dat past bij je speelstijl, budget en natuurlijk je persoonlijke smaak.

Tafeltennisbatje kopen, waar moet je op letten?


Speelstijl

Heb je een verdedigend of aanvallende stijl? Speel je veel met backspin, dan heb je een verdedigende stijl. Bij veel topspin hoort een aanvallende speelstijl.


Handvat

Er zijn 3 type handvaten: anatomisch, flared en recht. Flared is de ‘standaard’ waarbij het handvat breed uitloopt en dus minder snel uit je handen zal glijden.


Sterren

Een tafeltennisbatje is vaak voorzien van sterren. Hoe meer sterren, hoe meer snelheid en effect je kan meegeven aan de bal. Dit maakt controleren uitdagender.

Beste tafeltennisbatje?

Wat het beste tafeltennisbatje is, hangt af van verschillende componenten. De beste tafeltennisbatje componenten zijn onder andere:

  • Ben je een aanvallende of verdedigende tafeltennisser?
    • Bij de topaanbieders Bol.com en Decathlon kun je hierin een selectie maken, zodat je batjes te zien krijgt op basis van snelheid (aanvallend) of stabiliteit (verdedigend). 
  • Wat is je budget?
    • Tafeltennisbatjes van 10 tot 25 euro zijn enkel te gebruiken voor recreatief gebruik. Deze batjes zullen snel slijten en bieden weinig grip. Kies je voor een ‘sterren’ tafeltennisbatje dan krijg je uiteraard meer waarde voor je geld. Deze batjes beginnen bij €30 en lopen op tot over de €100, afhankelijk van je wensen en je klasse bij je tafeltennis vereniging.
  • Uiterlijk tafeltennisbatje
    • Bij het kopen van een tafeltennisbatje spelen natuurlijk de looks ook een rol bij de aanschaf. Veelal zitten de verschillen aan de zijkant van het tafeltennisbatje en het handvat. Je kunt kiezen uit een kort handvat of normaal handvat van het tafeltennisbatje. Deze voldoen beiden aan de spelregels van tafeltennis.

Populair tafeltennis merk uitgelicht

Cornilleau tafeltennisbat

Een merk dat je veel zult tegenkomen online is Cornilleau. De Cornilleau tafeltennisbat is een goede koop en we vertellen je graag waarom!

Ervaring Cornilleau batjes

De Cornilleau bats zijn zowel geschikt voor outdoor als indoor spelers. Dit valt ook direct op wanneer je het aanbod Cornilleau tafeltennisbatjes bekijkt. Een absoluut topmerk voor tafeltennis spelers, zo kunnen we Cornilleau beschrijven. De bats zijn geschikt voor recreatieve en competitie spelers en zo ook de prijsklassen die sterk variëren. Zo heb je al een Cornilleau Tafeltennisbat Sport 100 voor €13,99, maar ook de Cornilleau Tafeltennisbat Nexeo Graphite X200 (outdoor) voor €89,90.

Waar je op moet letten

– Aantal sterren
– Materiaal
– Gewicht

pingpong

Cornilleau bat
Reviews Bol.com

Goed aankoop!
Prima prijs kwaliteit voor ambitieuze recreatieve spelers

Super prijs/kwaliteit-verhouding
Zeer tevreden met dit tafeltennisbatje! Met het Cornilleau batje is het makkelijk om het balletje spin te geven, wat ook betekent dat het voor de beginnende speler wellicht niet de beste keuze is. Het batje ligt prettig in de hand. Zeker een aanrader!

Geselecteerde tafeltennisbatjes:

tafeltennisbatjes

Sponeta tafeltennisbatje – 4 sterren
€45,00

Heemskerk tafeltennisbatje – 10 sterren (TIP)
€69,99

Professioneel tafeltennisbatje kopen

Zoals hierboven al aangeven zijn er veel verschillen in tafeltennisbatjes en het budget. Kies je een professioneel tafeltennisbatje, dan kies je vanzelfsprekend voor kwaliteit en succes. Tafeltennisbatjes worden veelal ingedeeld in sterren van 0 tot 7, waarin een 7-sterren batje de absolute top is. De meest bekende aanbieders van tafeltennisbatjes, Bol.com en Decathlon, geven per tafeltennisbatje aan hoeveel sterren het batje heeft, en wat de componenten zijn. 

Je koopt een tafeltennisbatje los, of bijvoorbeeld samen met een setje pingpongballen en/of een hele tafeltennisset. Met een tafeltennisset krijg je vaak twee tafeltennisbatjes, enkele tafeltennisballen en soms een tafeltennishoes. Je hebt dan alleen nog maar een tafeltennistafel nodig om te beginnen! Let bij het kopen van een tafeltennisset echter wel op de kwaliteit van de batjes, veelal zijn dit recreatieve hoesjes. 

Bol.com

Decathlon

Gepubliceerd door tafeltennisspecialist

Alles van en voor de tafeltennisser!